Kantoor 26m², Noorderweg

  • € 667,-- all-in exclusief BTW p.m. excl. BTW
  • 26 m²
  • Noorderweg 2, 1221 AA Hilversum, Nederland

Omschrijving

Prettig kantoor met een goed zicht op de treinenloop op station Hilversum;) Dichter bij het station dan dit kun je niet zitten. Bovendien werk je boven de bakkerij van Matthijs Boon met de lekkerste koffie en broodjes.
Het kantoor is net opgeknapt en is onderdeel van de verschillende kantoorruimtes op de eerste verdieping van het verzamelgebouw Santbergen.

Beschrijving gebouw

Geschiedenis

Al ruim honderd jaar bestaat Santbergen als pleisterplaats achter het station. Naast Santbergen stond het eindstation van de Gooische Moordenaar, de stoomtram die Het Gooi met Amsterdam verbond. De pleisterplaats was net als het station oorspronkelijk aan de rand van Hilversum gevestigd, toen de Geuzenweg nog een drift was. Vanaf de Groest liepen de schapen langs onder andere deze route de hei op. Het pand lag toen in het groen en rondom de uitspanning was een dwaaltuin ingericht.

In de jaren ’20 maakt Hilversum een periode van grote groei door de vestiging van industrie en vooral door vestiging van de omroepbedrijven. Ook Santbergen profiteert hiervan mee. Er wordt een theater aangebouwd met daaronder een kegelbaan. De uitbreiding gebeurt in de stijl van de Amsterdamse School. In de jaren ’50 en ’60 kent iedereen in Hilversum hotel Santbergen. het theater is inmiddels omgebouwd tot feestzaal een menig receptie wordt her gevierd. Ook wordt er veel gedanst. In 1964 vindt bij toeval de eerste journaal uitzending plaats in de feestzaal. Het blijkt een uitstekende uitvalsbasis vindt ook de NTS. Zij kopen het pand en transformeren het tot een opleidingscentrum voor de omroep. Vrijwel alle mensen die bij de NTS en later NOS/NOB gaan werken krijgen er hun opleiding. In 2006 wordt het pand door de Media verlaten en wordt het in gebruik genomen als multifunctioneel pand.

Santbergen bv (een samenwerking van Kastanje en Bosloc) koopt het pand in 2016 en transformeert het naar de huidige situatie.

Ligging en mogelijkheden

Met een ligging aan het station van Hilversum ligt Santbergen zeer strategisch. Binnen Santbergen bevinden zich een grote studio geschikt voor allerlei evenementen, diverse ruimten die multifunctioneel ingezet kunnen worden, verschillende kantoorunits en de bakkerij Matthijs Boon brood&banket. Het geheel ademt een persoonlijke maar professionele sfeer. Modern met karakter.

Contactpersoon

Gemma Reitsema
mail mij
06-12972721

Zoek op:

X